Borsten,  Vrouw Zijn

Kleefkruid & Borsten

Tijdens mijn opleiding tot VLOW Borstweefselbehandelaar hebben we het ook kort over kleefkruid gehad. Als ondersteuning voor de werking van het lymfestelsel en daarmee voor de borstgezondheid.

Aangezien ik kleefkruid op dit moment overal zie staan, vooral op en om het park waar ik woon, ben ik begonnen met het drinken van thee van vers kleefkruid. Ik drink één kopje per dag. Als je klachten hebt kun je ook twee kopjes drinken. Maar overdrijf het niet want dan kun je juist klachten krijgen door ontgiftingsverschijnselen).

En ik ga één dezer dagen een flinke voorraad plukken…

  • Om een kleefkruidtinctuur mee te maken
  • Om te drogen, zodat ik het hele jaar kleefkruidthee kan drinken

Medicinale werking kleefkruid

Kleefkruid heeft een medicinale werking op meerdere gebieden. Ik richt me op de medicinale werking die betrekking heeft op de borstgezondheid.

Kleefkruid werkt namelijk bloedzuiverend en stimuleert de werking van het lymfestelsel, wat allebei heel belangrijk is voor een goede borstgezondheid.

De borsten zijn namelijk een relatief veilige plek om afvalstoffen op te slaan. De borsten zijn immers geen vitale organen, zoals bijvoorbeeld het hart of de maag dat zijn.

Echter, als er steeds meer afvalstoffen worden opgeslagen in onze borsten (o.a. door een ongezonde leefstijl, het niet voldoende vrij laten bewegen van onze borsten én ook door alle schadelijke stoffen die we binnen krijgen via cosmetica, schoonmaakmiddelen, plastic, etc.), dan gaan ze alsnog problemen veroorzaken.

Onze borsten gaan pijnlijk aanvoelen, er kunnen ontstekingen, cysten en andere aandoeningen ontstaan, doordat afvalstoffen niet (voldoende) afgevoerd worden.

Het is dus superbelangrijk dat deze afvalstoffen wél worden afgevoerd! En kleefkruid kan daar dus bij ondersteunen! Net als de Borstweefselbehandelingen en Borstpakkingen die ik geef!

Let op: Door de aanwezigheid van cumarines mag kleefkruid niet samen met bloedverdunners worden gebruikt. Bij het gebruik van plaspillen wordt dit kruid ook afgeraden. En ben je onder behandeling bij een arts, overleg dan even over het gebruik van kleefkruid.