Baarmoeder healing,  Bewust Zijn,  Cacao,  Ceremonies,  Music Medicine,  Rite van de Baarmoeder,  Rituelen,  Vrouw Zijn,  Wombhealing,  Yonihealing

WAT IS IN CEREMONIE ZIJN…

Ik ben dol op ceremonies, in ceremonie zijn, zowel die van mezelf, als die van anderen. Voor mij is het zo’n prachtige voedende plek om te verblijven!

Een tijdje geleden stelde ik de vraag wat voedend/voeding is voor mij…en het antwoord ging niet over welk voedsel…

Het meest voedende is voor mij Rust & in Ceremonie Zijn….

  • Heiligheid
  • Verstilling
  • Magie
  • Mysterie
  • Plezier
  • Genot
  • Expressie
  • Verbinding
  • Overgave

Maar wat maakt een ceremonie tot een ceremonie? Waarin is het anders dan ‘gewoon’ samenzijn?

Intentie

Voor mij start het met een INTENTIE.

Vandaag tijdens een Individuele Wombhealing Ceremonie ging dat over écht aanwezig zijn…ín het lichaam, óp de Aarde, ín dit Aardse bestaan, verbonden mét het Geheel.

Openen

Dan is er het OPENEN van de ceremoniële ruimte. Dat is een bewust moment, een markering… Zelf doe ik dat graag via het aanroepen van de vier windrichtingen, Groot Mysterie/De Bron en Moeder Aarde. En omdat het vandaag een Wombhealing Ceremonie was, werden ook de 13 Grootmoeders aangeroepen én Moeder Cacao.

Met het openen van de ceremoniële ruimte opent zich een veld. Een veld voorbij ons rationele denken. Geen ‘plat veld’ is, maar een veld door vele dimensies en in alle richtingen.

Het opent ons voor de diepte van onze wateren, voor de onzichtbare wereld, voor niet-persoonlijke wijsheid, zowel aards als kosmisch…voor het diepe weten van ons lichaam en onze ziel…voor het Leven! En dat wat dóór ons heen (tot expressie) wil komen.

In deze ruimte kan zich van alles aandienen, laten zien, gevoeld en ervaren willen worden. Waarbij het BEWUSTZIJN van de intentie aanwezig blijft. Niet als een doel waar naar toegewerkt wordt, maar als een richtingwijzer, een kompas.

De ENERGIE in de ceremoniële ruimte expandeert totdat zij haar maximale expansie voor dat moment heeft bereikt en krimpt dan weer langzaam.

Integratie

Totdat het moment van INTEGRATIE aanbreekt. Door woorden te geven, geef je jezelf stem en wordt jouw waarheid, jouw ervaring, erkend, bekrachtigt en verankerd. Zodat het ervarene ook belichaamd wordt en mee gaat de dagelijkse realiteit in.

Sluiten

De Ceremonie eindigt met het SLUITEN van de ceremoniële ruimte. Dan is het rond…

En dat wat zich in de Ceremonie heeft afgespeeld, bewoog zich buiten Ruimte & Tijd….

Het is écht voelbaar hoe je na het sluiten van de Ceremonie weer in een andere realiteit aankomt. De dagelijkse realiteit.

Alsof er om de Ceremoniële Ruimte sluiers zitten, sluiers tussen de realiteit ín de ceremonie en die daar buiten. Met het sluiten van de Ceremonie openen de sluiers weer….

Samen in ceremonie zijn?

Voel je het verlangen samen in ceremonie te gaan? Voor een Individuele Wombhealing Ceremonie kun je contact met me opnemen. De volgende Wombhealing, Cacao & Rite van de Baarmoeder staat gepland op 16 juni en op 17 juni is er weer een Cacao-ceremonie in Sisterhood.

Welkom!