Bewust Zijn,  Vrouw Zijn

Oefening Verbinding met je Vrouwkracht – 2e chakra

Chakra’s zijn energiepunten in het menselijk lichaam. Via de chakra’s nemen we levensenergie op. Ieder chakra, we hebben 7 hoofdchakra’s, is verbonden met bepaalde organen, klieren uit het hormoonstelsel en zintuiglijke functies

Chakra’s gaan ook over bewustzijnsthema’s. Over gevoelens en gedachten.

Oefening 2e chakra

Zo gaat het 2e chakra, dat zich ongeveer twee vingers onder de navel bevindt, over creativiteit en seksualiteit.

Over plezier, genieten en levenslust.

Over sensualiteit en lichaamsbewustzijn.

Oefening Verbinding met je Vrouwkracht – 2e chakra

  1. Ga staan met je voeten iets breder dan heupbreedte en zet je handen op je heupen. Recht je rug (maar niet overstrekken) en zorg er voor dat je schouders ontspannen zijn. Kijk recht vooruit. Let er op dat je hoofd niet naar beneden hangt, maar ook niet zo ver omhoog dat er een knik in je nek komt. Aandacht hebben voor een goede houding is belangrijk. Daarmee vergroot je je lichaamsbewustzijn en zorg je er voor dat de energie nergens wordt afgekneld, maar juist vrij kan stromen.
  2. Adem een paar keer diep in en uit in je buik. Om alle spanningen los te laten kan het fijn zijn om in te ademen door je neus en uit te ademen door je mond.
  3. Vervolgens ga je een draaiende beweging maken met je heupen. Je begint door op een inademing naar voren te bewegen en op een uitademing naar achteren. Zo maak je steeds cirkels, een stuk of twaalf, naar voren inademend en naar achteren uitademend. Eerst rechtsom en daarna hetzelfde aantal cirkels linksom. Tijdens de beweging richt je je aandacht op het gebied van je 2e chakra, je buik.
  4. Vervolgens ga je liggen en leg je je handen op je buik. Op je inademing stel je je voor hoe je een heldere oranje lichtbol inademt tot in je 2e chakra. Op de uitademing verspreidt dat oranje licht zich door je buik. Richt daarbij ook eens in het bijzonder je aandacht helemaal op je baarmoeder, zodat die zich ook helemaal vult met deze heldere oranje energie.
  5. Doe deze oefening zolang als voor jou goed voelt. Blijf vervolgens nog even liggen met je handen naast je lichaam en richt je aandacht op je buik. Neem alleen maar waar hoe het daar voelt. Oordeelloos. Voelt het anders dan anders? Voel je energie cirkelen, bewegen, pulseren, stromen, tintelen? Voelt het wat onwennig om aandacht aan dat gebied te geven? Voel je überhaupt iets of eigenlijk niets? Alles is goed. Dit is een stap, misschien wel jouw eerste stap, om contact te maken met dit krachtige gebied.

Deze oefening kun je gedurende een paar weken doen, zodat je echt contact gaat maken met je 2e chakra. Ik zou het leuk vinden als je je ervaringen hieronder wilt delen!

In de cursus Laat je vrouwkracht vrijer stromen gaan we nog veel meer oefeningen doen, om de energie in de verschillende chakra te laten stromen en je daar bewust mee te verbinden.

De cursus start 28 oktober al, dus meld je snel aan via info@ruimtevoorzijn.nl als je nog wilt deelnemen!