Cacao Medicine
Bewust Zijn,  Rituelen,  Vrouw Zijn

Cacao en Herfst…integratie tijd!

Ruim een week geleden was ik opnieuw bij een retreat van Yama Voorhorst. Eigenlijk voelt het als één grote retreat, de afgelopen maand. Waarin ik ook ‘gewoon’ heb gewerkt, maar vooral met hart en ziel het échte werk heb gedaan.

Thuiskomen bij meZelf, in m’n baar-Moeder, bij Moeder Aarde en bij Zusters. Ik ben diep geopend voor mijn essentie, licht en liefde, én diep in mijn lichaam en de Aarde gezakt. Zó thuiskomen, ontspannen, loslaten, me ontvangen weten…zijn! Als ik die bedding helemaal toesta, dan is er ook de veiligheid om diep te duiken…

“To dive deep into the sacred waters of my womb. And to fully open for sisterhood and the wisdom of my womb.”

Dat was mijn intentie voor de retreat. Om daar op de diepste lagen op te schonen, vrijer te worden van de diepe pijn van zusterverraad… De wond die alleen samen met zusters te helen is. Mijn eigen pijn én de pijn van mijn zusters te zien en te voelen, te (h)erkennen. Mijn eigen licht, liefde en wijsheid én die van mijn zusters te zien en te voelen, te (h)erkennen.

Ik ben ongelooflijk dankbaar voor wat Yama, met haar team, neerzet. De veilige bedding, zó afgestemd, liefdevol geleid door Spirit. Haar licht, liefde en wijsheid die ze zó mooi deelt, vol overgave, niets uit boeken of ‘horen van’, maar alles doorleeft, ervaren, gevoeld, weten. De muziek die rechtstreeks mijn hart binnenkomt en waar al m’n cellen op mee resoneren. De verbinding met de Bron, je essentie weten en dát naar de Aarde brengen, daar nodigt Yama steeds toe uit. Het híer handen en voeten geven, het híer leven, want hier hebben we het te doen…niet verdwijnen ‘ergens daar boven’.

En dan dit weekend verdere integratie thuis met een liefdevolle cacao-ceremonie en lange wandeling in het bos. Tot re-member, again and again. Zodat dit licht, dit weten, steeds dieper in al mijn cellen doordringt… Moeder Aarde! Sisters! I hear you, I see you, I feel you, I am you! I am here to serve…