Bewust Zijn,  Rituelen,  Vrouw Zijn

Vrouwen samenbrengen en ruimte creëren voor vrouwkracht…dat is mijn verlangen!

“Waarom ben je nu hier, wat is je verlangen?”

Dat is één van de vragen tijdens de Rite van de Baarmoeder, waar iedere vrouw over deelt. Waarom ben ik hier, waarom geef ik nu de Rite van de Baarmoeder door? Die vraag heb ik beantwoord.

Een aantal jaren geleden heb ik de Rite zelf twee keer ontvangen en ben ik die vervolgens ook gaan doorgeven aan andere vrouwen. Dit heb ik een aantal keren gedaan en ondanks de mooie ervaringen ben ik er ook weer mee gestopt, omdat het niet meer, of nog niet helemaal, klopte. Voor mijn gevoel was ik teveel aan het ‘doen’ en nog te weinig aan het ‘zijn’. Ik mocht nog dieper gaan, dieper naar de essentie, echtheid, mijn waarheid en mijn stem.

De Rite van de Baarmoeder is een sjamanistisch ritueel en ik wist dat ik me eerst nog meer op dat pad mocht begeven. Me verbinden met de elementen, de seizoenen en maancycli, met de Bron en Moeder Aarde. En ik mocht me op een veel diepere laag gaan verbinden met mijn eigen baarmoeder én met andere vrouwen. Duiken in zusterschap, openen voor de kracht en liefde van het samen met vrouwen zijn. En dus óók in de zusterwond, de wond van zusterverraad.

Onze verhalen zijn anders, maar de pijn is niet zo anders…jij bent ook mij en ik ben ook jou…dat te erkennen. Jij bent mijn zuster, ik ken jouw pijn… Elkaar te zien, te omarmen, te erkennen, onze harten en baarmoeders voor elkaar te openen. Het helen van (oude) pijn en wonden die we allemaal in deze en vorige levens hebben opgelopen. Wonden die we alleen met vrouwen kunnen helen, krachten die we als vrouwen bij elkaar oproepen. De steun die we bij elkaar, in onze vrouwenlijn, het collectieve vrouwenveld, Moeder Aarde en in onze Baar-Moeder kunnen vinden. Het uitspreken van onze waarheid, elkaar hier ook op aanspreken! Geen gedraai en gekonkel, geen toedekken omwille van de lieve vrede. Maar écht elkaar aanspreken, oproepen, uitnodigen, grenzen bewaken. Elkaars kracht aanspreken, wijsheid en liefde. En daarmee ook plezier, speelsheid en sensualiteit. Diving deep to open up!

Om vrouwen samen te brengen, samen pijnstukken opgeslagen in de baarmoeder te helen en daar ruimte te creëren voor vrouwkracht, dáárom geef ik de Rite van de Baarmoeder door! Omdat dat zó nodig is, voor iedere vrouw, voor alle vrouwen, voor ons contact met mannen, voor de wereld, voor de Aarde. Aho!