Baarmoeder healing,  Rituelen,  Vrouw Zijn,  Wombhealing

“Het was eigenlijk heel fijn…”

Zinnen van deze strekking hoor ik geregeld van vrouwen die een Womb-massage of Bekken-massage hebben ontvangen… Mag het ook fijn zijn? Bewust dan wel onbewust, is er vaak de verwachting dat er ‘hard gewerkt’ moet worden.

Dat het heel intens en ook zwaar moet zijn, om tot heling te komen. Blijkbaar hebben we dat ooit geleerd. Is dat van generatie op generatie doorgegeven. En hebben we dat diep in ons systeem opgeslagen.

En…de heftigheid kan ook een ‘verslavend effect’ hebben…als het maar heel heftig en intens is, dan voel je tenminste dat je leeft en dat je iets ‘goed hebt gedaan’.

Maar wat nou als het ook fijn mag zijn…?

Wat nou als je wordt uitgenodigd in de verfijning, verstilling en subtiliteit van jouw lichaam en jouw gevoelens…? Die kan je niet voelen als je steeds op heftigheid en intensiteit gefocust bent…

Wat nou, als je ‘gewoon’ mag genieten, de liefde, dankbaarheid, verwondering en het genot mag stromen..? Ook voor jou…zonder daar eerst weer hard voor te werken..

Mag ontlading ook heel subtiel plaatsvinden, in zuchten, in schokjes, geluidjes…in plaats van intens huilen en schreeuwen…?

Realiserend dat dat toestaan zó ‘n helend effect heeft…door de stofjes die aangemaakt worden, door de ontspanning die plaatsvindt, het zelfhelend vermogen van je lichaam dat zo wordt geactiveerd? Je bewustzijn dat zich kan gaan verruimen, doordat het veilig voelt…

En begrijp me niet verkeerd…het is niet dat de meer heftige intensiteit niet welkom zou zijn…dat wat dienend is voor jou ís welkom! Maar heftigheid is geen doel op zich…

Doel is alles welkom te heten wat er in het moment gevoeld wil worden…zodat er heling kan plaatsvinden. En er zit zó veel heling in genot…dat is zo fijn!

Welkom

Wil je ook een bekken-massage of womb-massage ervaren…om precies dat te ervaren wat zich bij jou aandient? Je daar aan over te geven? Welkom!