Baarmoeder healing,  Bewust Zijn,  Vrouw Zijn,  Wombhealing

Ik laat me vallen

Ik laat me vallen… Een onbestendig gevoel in mij…onrust, weerstand, boosheid, weg willen maar waarheen…

Het Leven wordt dóór ons gecreëerd…

Zaterdag reed ik na het tentamen TCM door naar de vrouwen-jaartraining waar ik aan deelneem. Ik was al rijdend aan het afdalen van mijn hoofd en hart naar mijn bekken. Toen viel me in een keer heel helder in dat wij vrouwen in onze baarmoeder niet het leven, creëren, als in dat wij dat doén, dat het leven daar gemaakt zou worden… Maar dat het leven dóór ons heen gecreëerd wordt. Dat de Mysterieuze stroom van het Leven dóór ons een creëert.

Onze baarmoeder is de vruchtbare omgeving, is de bedding, de scheppende voorwaarde waain het Leven steeds weer geboorte geeft aan zichzelf. De eindeloze Levenstroom die is…

The Creatrix of Life

In die zin is de baarmoeder de Creatrix of Life, uit haar wordt het Leven geboren. Het Leven dat zichzelf iedere keer weer vorm geeft in de Materie….! Er is niets te doén… Het vraagt om een overgave, laten vallen en vertrouwen. Laten gebeuren. Om het Leven als de orgastische stroom die ze is door ons heen te laten bewegen.

𝘌𝘯 𝘱𝘳𝘦𝘤𝘪𝘦𝘴 𝘥𝘢𝘵 𝘪𝘴 𝘸𝘢𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘯𝘶 𝘰𝘰𝘬 𝘷𝘢𝘯 𝘮𝘪𝘫 𝘷𝘳𝘢𝘢𝘨𝘵…. 𝘌𝘯 𝘸𝘢t 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘸𝘦𝘦𝘳𝘴𝘵𝘢𝘯𝘥, 𝘣𝘰𝘰𝘴𝘩𝘦𝘪𝘥 𝘦𝘯 𝘰𝘰𝘬 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘳𝘪𝘦𝘵 raakt….

Er is een heel groot verlangen om me helemaal over te geven aan deze stroom, me daarin te laten vallen. Om me te láten bewegen, te vertrouwen. Op diepere lagen dan waarop ik dat nu leef. Alsof ik dat tot nu toe heb mogen oefenen, er van heb mogen proeven, in rivieren en beekjes. En NU wordt uitgenodigd om het écht op alle lagen te gaan doen. Deep dive into the Ocean… Ik laat me vallen!

De controle loslaten…ik laat me vallen

Niet nog stiekem ergens de controle proberen vast te houden. Niet nog ergens te doen alsof ik me overgeef terwijl dat in de diepte niet zo is. Tegelijkertijd komt dan natuurlijk juist in mij dat deel naar de oppervlakte dat heel erg vast wil houden en bepalen… Nee, niet zó! Het moet zó! Toen ik thuiskwam zondagavond, na de reis door mijn baarmoeder en yoni in de jaartraining, werd me dat meteen gespiegeld. En nu ik zo zit, thuis, voor de houtkachel met een bekertje cacao, wordt het me nog helderder.

De uitnodiging in het dagelijks leven

Mijn zoon gaat door een lastige fase en heeft sowieso niet een eenvoudig pad gekozen hier op aarde. En hoewel ik écht wel weet dat het zijn pad is en ik daar voor heb te buigen, net als dat het mijn pad is dit als moeder te ervaren, voel ik ook dat ik daar écht nog wat lagen dieper in de overgave en vertrouwen mag…. Om me vanuit die plek te laten bewegen en handelen, niet vanuit mijn eigen angsten en behoefte aan controle.

Mijn dochter die in één keer even behoorlijk ziek werd en ik de hele nacht met en bij haar ben geweest. Met alle liefde en tegelijkertijd weerstand in mijn hoofd: oh nee, ik heb mijn slaap zelf zo hard nodig…ik heb een volle week voor de boeg… Het voelt kinderachtig en egoïstisch als ik dit zo opschrijf en tóch is het wat er óók in mij gebeurde…controle willen houden…

De relatie met mijn Lief waarin ik verlang naar nog meer overgave, vertrouwen, loslaten, écht in vrijheid elkaar liefhebben. En tegelijkertijd kijk naar het deel in mij dat daardoor getriggerd wordt en juist meer wil gaan controleren en vasthouden.

Dus….op alle vlakken dient dit zich nu aan, kan ik er niet meer omheen…

Laten vallen, laten vallen, laten vallen….het donker in, de baarmoeder in. Dat zijn de woorden die het meest resoneren. Overgeven aan de strom van het Leven…wetende dat er niets anders is.

Isis & Sheela-Na-Gig

Isis en Sheela Na Gigi zijn ook aanwezig, als de Oermoeders, Donkere Godinnen. Ze nodigen me uit om door de poort te gaan. Dit weekend trok ik de kaart ‘De Donkere Mysteriën – Treed binnen in de kamer van de Donkere Godin’.

Vanmorgen wilde ik opnieuw een kaart trekken en twijfelde een moment of ik deze kaart eerst terug zou stoppen in het dek of niet. Het voelde nog niet klaar… In een opwelling besloot ik “Ik stop de kaart terug en als het de bedoeling is dat ik verder reis met deze kaar dan zal ik haar opnieuw trekken.” En zo geschiedde… Uit het dek van 44 kaarten trok ik opnieuw deze kaart!

De Donkere Godin

“De Donkere Godin nodigt je uit in haar Innerlijke Kamer waar ze een test en een geschenk voor je heeft. Voor de test moet je bereid zijn de angsten in jezelf, die je heimelijk hebben tegengehouden, tegemoet te treden en los te laten. Het geschenk is vrijheid, vrede, mogelijkheden en voorspoed in al zijn vormen.

Het is tijd voor je om verder ingewijd te worden. De beloning is een leven dat onverschrokken wordt geleefd, het geschenk van liefhebben en kunnen zijn wie je werkelijk bent, zonder anderen te hoeven imponeren of voor anderen te hoeven buigen, uit angst voor afwijzing. Het is een opener en overvloediger manier van leven die de overvloed van de Donkere Moeder aantrekt. Werken met onze schaduwkant vraagt moed.

De Donkere Godin zal je roepen wanneer jouw schaduw heling en integratie nodig heeft. Wanneer iets in jou je tegenhoudt, terwijl dit je juist vooruit zou kunnen helpen. Vaak gaat het om een vorm van macht. Je relatie met macht moet veranderen. Je wordt gevraagd je over te geven aan de grotere krachten van de Goddelijke Wil, waardoor we bewust deelnemen aan de stroom van het Leven. Daarbij word je geconfronteerd met angsten voor verlies, mislukking, eenzaamheid en afwijzing. Biedt deze angsten kordaat en liefdevol het hoofd en neem risico’s om te kunnen groeien. Dit is wat Isis ons als Donkere Godin leert. Heb vertrouwen, Isis zal je ondersteunen tijdens deze test.”

Ik laat me vallen