Ceremonies,  Rituelen,  Systemisch Werk,  Vrouw Zijn,  Wombhealing

Moeder Aarde

Moeder Aarde… Mother Earth… Gaia… Pachamamita… the Womb!

“I know loss and the way back to Mother, honouring the Divine Feminine.”

Deze zin kwam ooit tot mij en raakt aan zoveel lagen.

  • Uiteraard het verlies van mijn moeder. Letterlijk door haar overlijden, maar ook omdat er vervolgens bijna nooit meer over haar gesproken werd en haar plek heel snel werd ingenomen door mijn stiefmoeder. Met alle goede intenties…het leven leek ‘zo normaal mogelijk door te gaan’. Maar voor mijn moeder was geen plek meer, pas 20 jaar later, toen ik al halverwege de twintig was, kreeg zij weer écht plek in mijn leven.
  • Ik heb al vele levens hier op Aarde geleefd en iedere keer wéér geef ik gehoor aan mijn missie als ‘Hoedster van de Aarde’. Na ‘uit het paradijs te zijn gevallen’, vind ik steeds mijn plek weer terug in de veilige schoot van Moeder Aarde. Steeds dieper, steeds meer Thuis…mijn plek innemend in het grid (goud) van Moeder Aarde.
  • Mother….het diep vrouwelijke principe…the Divine Feminine. Yin, het Donker, diepe Rust, de Aarde, Mystiek, het Niet Weten, into the Womb… Alles voorbij het rationele mannelijke brein (dat óók zijn plek verdient)…dat flink was aangezet tijdens o.a. mijn studie Rechten & Economie en werk op een marketingafdeling van een verzekeringsmaatschappij (ja écht!). Om vervolgens mijn weg terug te vinden naar de Oorsprong, the Womb of the Earth & the Cosmic Womb. To remember beyond the memories…
  • De baar-Moeder…niet alleen om een kind te baren, maar om iedere keer weer geboorte te geven aan het Leven zelf. Om iedere keer weer geboorte te geven aan dat wat dóór ons heen gecreëerd wil worden, om iedere keer weer geboorte te geven aan ons zelf/Zelf én onze eigen (baar-)Moeder te zijn.
  • Honouring the Divine Feminine…het vinden van mijn plek in Sisterhood. De moederwond en zusterwond aan te kijken, in te duiken, te doorvoelen, te erkennen en in te spiegelen. Te buigen en mijn plek in te nemen, met alles wat dat iedere keer raakt en her-innert.
  • Het bewust worden van mijn sensualiteit en seksualiteit, dat te eren, te ont-dekken, te zuiveren! Honouring the Divine Feminine…zeker ook in contact met mannen. Voorbij manipulatie…

En zo zullen er ongetwijfeld nog meer lagen zichtbaar worden, bewust worden…

I know loss and the way back to Mother, honouring the Divine Feminine.”

Thuiskomen in jouw baarmoeder en bij Moeder Aarde

✨️ Verlang je er naar ook in de wijsheid van jouw baarmoeder te duiken…over te geven aan het diep Vrouwelijke? Je bent heel erg welkom voor een individuele Wombmassage, Bekkenmassage of Borstweefselbehandeling óf bij een Wombhealing & Cacao ceremonie.