Bewust Zijn,  Ceremonies,  Familie-opstellingen,  Systemisch Werk

Ontspannen in mijn Vaderlijn

Hoe mijn Vaderlijn zich onverwacht aan mij toonde… “Ik kom vrijdag naar je toe, ik heb foto’s voor je.” Dat waren ongeveer de woorden van mijn tante over de mail. Ik had haar zo’n 35 jaar niet gezien, geen contact gehad…

Dit was een maand geleden en ze kwam die vrijdag o.a. met een aantal foto’s van mijn vader, opa en overgrootvader. Ik vond het leuk om te zien, maar er viel nog geen kwartje…

In opstellingen had ik al meerdere keren mijn vader ontmoet en daar mochten al helende bewegingen gemaakt worden. En een tijdje geleden, toen mijn vader hier een kopje koffie had gedronken en weer weg liep, keek ik hem na en voelde ik een hele diepe ‘Het is goed, dankjewel pap.’ Een diep landen in niets meer van hem nodig te hebben, niet nog iets proberen te halen wat ik heb gemist en gewoon niet bij hem te halen is. Mijn hart open en vol verzachting en dankbaarheid te voelen, terwijl ik mijn vader nakeek.

Een week na het ontvangen van de foto’s, tijdens een ceremonie, diende mijn vaderlijn zich opnieuw aan. En kreeg ik te zien dat ik ergens mijn vaderlijn nog niet helemaal aannam… Dat ik er niet echt in ontspande, maar er net wat boven ging staan…er oordelen waren. Niet eens heel bewuste oordelen, meer voelbaar op de onderlaag…een alertheid in mij.

De kracht van mijn Vaderlijn

En toen in één keer….verschoof er wat in mij en bam….! Ik voelde de liefde en kracht van mijn vaderlijn naar mij toe en door mij heen stromen. Lieten zich de grote kwaliteiten zien die door mijn vaderlijn stromen…soms aan de oppervlakte en in het dagelijks leven zichtbaar, soms meer op de onderlaag…maar altijd aanwezig: Trouw en Loyaliteit! En kon ik daar helemaal in ontspannen.

Met dat ik dat kon zien, voelen, toelaten, werd ik kleiner… En ervoer ik mijn ware grootte in deze lijn en werd ik ook bewust dat als ik deze kracht uit mijn vaderlijn toelaat, mijn rug ook veel meer zal ontspannen en verzachten en ik daar dus ook minder last van zal hebben.

Wat een groot geschenk…na jarenlang vooral op mijn vrouwenlijn gericht te zijn geweest, in één keer zo’n onverwacht groot kado uit mijn vaderlijn te ontvangen.

Ik buig voor jullie, dankjulliewel voor jullie Liefde, Kracht, Stevigheid, Trouw en Loyaliteit!