Baarmoeder healing,  Bewust Zijn,  Moeder Zijn,  Rituelen,  Vrouw Zijn

Moeder..

Moederdag 2024… Ik ging door een nauwe spleet naar binnen, de donkere grot l’Eglise, in Ussat-les-Bains (Pyreneeën)… Met de intentie om De Moeder te ontmoeten. Zonder enige verwachting over de vorm of de ervaring…

Ik liep langzaam dieper de donkere grot in, totdat ik bij de plek kwam waar het rechts steil omhoog gaat. Als je daar helemaal naar boven gaat kom je weer in het licht, in een hele grote, brede en hoge ruimte, de Kathedraal.

Een klein stukje liep ik de helling op en werd ik getrokken naar een plek links vlakbij de rotswand. Daar ging ik zitten, sloot mijn ogen en boog als vanzelf mijn hoofd…in overgave.

Licht en Donker

Na niet al te lange tijd volgde ik de beweging om te gaan liggen en al gauw viel ik in slaap. Wat een zegen, om zo in de schoot van De Moeder te kunnen liggen. Om te kunnen rusten, ontvangen te worden en gevoed te worden. Niets te hoeven…rust maar. Rust maar in het diepe donker, in de Baarmoeder van Moeder Aarde.

Toen ik weer wakker werd liep ik langzaam verder naar boven. Daar genoot ik nog geruime tijd van de de stilte en de energie in de enorme ruimte, de Kathedraal. Om vervolgens als herboren weer naar buiten te lopen…. In het volle besef dat er iets magisch had plaatsgevonden. Wat ik met m’n hoofd niet precies kon grijpen, maar wat mijn wezen helemaal kon voelen. Het Mysterie van het Leven…

Dank, dank, dank!

P.S. Verlang jij er ook naar om te zakken en te rusten in het diepe donker van Moeder Aarde? In het diepe donker van jouw eigen baarmoeder? Ik neem je graag mee op reis! Niet fysiek naar Katharenland, of nog niet in ieder geval…, maar wel mee op reis in ceremonie. Met de drum, klank, stilte, cacao en in het collectieve vrouwelijk veld. Welkom bij een Wombhealingceremonie, individueel of in een kleine groep!