Baarmoeder healing,  Cacao,  Ceremonies,  Rite van de Baarmoeder,  Rituelen,  Vrouw Zijn,  Wombhealing

The ancestors are calling!

Woensdag en donderdag heb ik twee prachtige individuele Wombhealingceremonies mét Wombmassage gegeven….en de ancestors (voorouders) waren zó aanwezig!

Ik geloof niet dat ik ooit zal stoppen met me te verwonderen…met me te láten verwonderen….wat een heling, liefde en kracht komt er vrij in ceremonie! En wat een gedragenheid…🙏

Met mijn beperkte mind, kan ik het gewoon níet van tevoren bedenken. Wat heerlijk om dat te weten! Als ik stil ben, me leeg maak én aanwezig ben, bereid ben het niet te weten, niet te hoeven weten…vertrouw op het grote geheel waar ik onderdeel van uitmaak, dan kan ik al wel wat voelen of horen vooraf…en kan het tijdens de ceremonie door me heen stromen.

Ik voel al een tijd de roep van de voorouders, vooral de roep van de voormoeders…de grootmoeders. Zij roepen mij en mijn hart roept hen…mijn baarmoeder voelt hen…verlangt naar hen!

Zowel direct in mijn vrouwenlijn, als in het grotere veld van (menselijke) voormoeders, als ook in het grote voorouderveld van het water, de stenen, de bomen, de Aarde, het vuur…

  • Hun wijsheid…
  • De liefde en hun rauwheid…
  • De (oer)kracht en hun zachtheid
  • De aardsheid en hun lichtheid
  • Diep verbonden met Spirit!

Het is zó helend als we ons hier voor kunnen openen. Het voelt voor mij zó helend als ik me hier bewust voor open en ontvang.

‘Ik doe het wel alleen’ is een overtuiging die ik zelf heel goed ken en die ik ook geregeld ontmoet bij vrouwen die bij mij voor een massage of ceremonie komen. Sterke vrouwen, onafhankelijke vrouwen, vrouwen die op eigen benen staan.

En wat kunnen we daar in doorschieten….het helemaal alleen doen en óók nog veel aan anderen geven! Maar ontvangen en écht op de onderlaag goed voor onszelf (en ons innerlijke meisje) zorgen, is nogal een dingetje… De achterkant van het hart is niet ontvankelijk, daar zit een beschermlaagje om.

En dat houd je dus niet vol. Uiteindelijk niet…

De paradox, de schijnbare tegenstelling, is dat je pas écht op eigen benen kunt staan en helemaal krachtig je eigen leven kunt leven, als je je realiseert dat je verbonden bent…

Zolang je je niet realiseert dat je verbonden bent, ben je gebonden… Leef je op de onbewust laag in verzet, in strijd, op overleven i.p.v. leven.

I hear the voice of my Grandmother calling me…

I hear the voice of my Grandmother’s song…

She says stand in your power

Women stand in your power

Listen listen, listen listen…

En zo werd dit lied gezongen en gedrumd en werd de cacao klaargemaakt in een thee van o.a. bijvoet en salie…en waren de voormoeders aanwezig en heel erg welkom!

Zoveel heling…