Bewust Zijn,  Rituelen,  Systemisch Werk,  Vrouw Zijn

Voorouders en voorouderaltaar

Begin december stond ik als vuurvrouw weer aan het vuur van een zweethut. Dit zijn altijd zeer diepgaande, openende en bewustzijnsverruimende dagen voor mij. Om zó in verbinding te zijn; met de elementen, met de natuur, met het vuur en de hut, met Moeder Aarde en Groot Mysterie, met de zichtbare en niet-zichtbare wereld. En dit keer voelde ik een diepere verbinding dan ooit tevoren met de stenen…met onze voorouders.

Het stenenvolk, onze voorouders, waarin alle wijsheid diep ligt opgeslagen. Mijn hoofd had dat al lang begrepen en er was ook een sluimerend weten over dat dat klopt. Dat het waar is. Maar ik kon het nog niet echt voelen, niet zoals ik dat begin december écht gevoeld heb.

Ik had mijn nieuwe drum mee, een zwart paard. Een drum die gemaakt is met de intentie ‘mijn priesteressenschap volledig te omarmen’. Een priesteres is iemand die weet heeft van hemel en aarde en daar vanuit haar hart mee verbonden is en haar kennis en wijsheid inzet om dienend te zijn. Mijn drum is diep verbonden met de zwarte maan, de nieuwe maan en de baarmoeder. De kosmische baarmoeder, Moeder Aarde, mijn eigen baarmoeder en de baarmoeders van alle vrouwen (die er zijn, zijn geweest en zullen komen). Met stilte, donkerte, wijsheid, voorouders, dood en wedergeboorte.

Met deze nieuwgeboren drum ben ik voor de stenen gaan zingen….

“Sacred Stone you have know, deep in the quit of the ages.
Sacred Stone, you have know, the fires of the Druids and the Sages.
We call to you now, help us to find our way home somehow.
We call to you then, help us to find our ancient kin.”

Dieper en dieper kon ik me verbinden met de wijsheid van de stenen, steeds verder kon ik mijn hart en mijn eigen herinnering openen….de ontroering voelen, de grootse liefde en wijsheid van onze voorouders.

Hoe prachtig dat ik in de vierde ronde van de zweethut door de watergieter werd uitgenodigd om de hut in te komen. De ronde van het Noorden, van de stilte, de dankbaarheid en…..van de voorouders.

Nu ben ik me verder aan het verbinden met de Sacred Stones, met de wijsheid van onze voorouders. Door te drummen, te zingen en te mediteren op een prachtige steen, een geode van celeniet, die ik een week na de zweethut van mijn Lief voor mijn verjaardag heb gekregen….en ik heb een prachtig voorouderaltaartje gemaakt: ik, mijn ouders, mijn grootouders, mijn overgrootouders en betovergrootouders…

In dankbaarheid buig ik…!