Uncategorized

Wijsheid van de oudere vrouw…

Afgelopen woensdag, Internationale Vrouwendag, was ik bij een heel mooi sister-event om deze dag te vieren. We dansten met de verschillende Archetypes van de vrouw en daarna mochten we voor een sister een bepaald Archetype representeren. Ik mocht de Vrouw in de Overgang representeren…en voelde de wijsheid van de oudere vrouw!

En wat was dat heerlijk! De beweging van meer naar buiten gericht (het kind, de maagd, de seksueel ontwaakte vrouw, de moeder) naar meer naar binnen gericht…de beweging richting de wijze vrouw, de crone, de godin….

Ik voelde me ontzettend krachtig, totaal niet bezig met wat anderen van mij zouden vinden, of wat er van mij gevraagd zou worden. Maar helemaal aanwezig, in verbinding met mijzelf, mijn wijsheid en ‘de wijsheid die niet van mij is en in alles aanwezig is’. Wetend dat ik daar op ieder moment op in kan tappen. Als een lemniscaat bewoog mijn energie zich van krachtig naar buiten naar zacht naar binnen.

En ik was verrast de kracht van mijn seksuele energie in deze fase waar te nemen…anders dan die van de seksueel ontwaakte vrouw…niet zozeer sensueel, maar meer als een diepe aanwezigheid van mijn levenskracht, in iedere cel van mijn lichaam. Weten wie ik ben, gevuld zijn met mijzelf…vanuit een no-nonsense plek. Mijn levensenergie, mijn seksuele energie behoort mij toe, neem ik helemaal tot mij.

No nonsense én no bullshit! Met mij valt niet te spelen, niet te sollen, niet te manipuleren. Mijn wijsheid, mijn weten, is door-leefd, door-voeld, door-zien… Mijn voeten diep verbonden met de aarde, mijn kosmische essentie wetend.

Onderstaande woorden van Yogesh Kumar sluiten heel mooi bij deze ervaring aan….

“Vrouwen worden mooier naarmate ze ouder worden. Niet minder.

Vrouwelijke jeugd wordt alleen gewaardeerd in de moderne cultuur omdat het geestelijk niet zo’n bedreiging vormt voor iedereen die bang is voor goddelijke vrouwelijke kracht.

Naarmate vrouwen groeien en volwassen worden, roepen ze sterkere krachten van heilige vrouwelijke wijsheid op. Ze trillen met de creatiekracht van hun verhalen.

Ze zijn meer een kracht om rekening mee te houden.

Ze zien meer, weten meer, voelen meer. Ze pikken veel minder onzin.

Wanneer vrouwen worden getraind om te denken dat er iets fundamenteel mis is met ouder worden, en gedwongen worden om geld, energie en macht uit te geven in ‘het vertragen van de tekenen van ouder worden’, gaat een enorme kluis van goddelijke liefde verloren.

Bedenk eens wat er zou gebeuren als alle vrouwen in de wereld nog meer van zichzelf zouden gaan houden met elk jaar dat voorbijging.

Misschien zou er een totale revolutie plaatsvinden.”

*Fotokunst: Laurie Ann King

Dus welkom! Welkom wijsheid van de oudere vrouw! Welkom wijsheid van iedere vrouw….in iedere levensfase! Welkom om elkaar te ontmoeten, écht te zien, te voelen, te horen…dat kan bijvoorbeeld bij de Cacao-ceremonie in Sisterhood van 19 maart, of de Wombhealingceremonie, Rite van de Baarmoeder & Cacao van vrijdag 21 april.