Baarmoeder healing,  Bewust Zijn,  Cacao,  Ceremonies,  Meditatie,  Music Medicine,  Rituelen,  Vrouw Zijn

Je bent zo veranderd…

“Je bent zo veranderd…”

Die woorden raakten me toch…hoewel ze niet eens veroordelend bedoeld waren, maar wel: “Je bent bent niet meer zoals wij.” En dat raakte me… Heel direct, op de laag van dit leven, het kleine meisje in mij dat ergens nog papa’s prinses wil zijn, zijn oogappel. En ook op hele diepe lagen van ergens bij willen horen én mezelf niet (weer) willen verlaten. De lagen waar ik de afgelopen weken/maanden diep doorheen aan het bewegen ben. Om mezelf verder op te halen.

Wat er mee gezegd werd, was dat ik ‘vroeger’ veel meer was zoals zij…mijn vader, stiefmoeder en zusje. Ik had gestudeerd, een goede baan bij een verzekeringsmaatschappij, woonde samen in een koophuis met mijn jeugdliefde. Ik had een goed salaris, bouwde een pensioen op en ging een paar keer per week naar de tennisclub. Zoiets…

Toen liet ik dat allemaal los en ging reizen, eerst naar Azië en daarna naar Zuid-Amerika. En daarmee en vooral op reis in mezelf.

Boeddhisme, Reiki, Vipassana, Sjamanisme, Lichaamswerk, Systemisch werk, Meditaties, Yoga…

“Sinds je bent gaan reizen ben je veranderd.”

Deze woorden bleven de afgelopen dagen met mij mee resoneren. Soms meer op de achtergrond, soms meer op de voorgrond.

Wel en niet veranderd…

En wat ik er bij voel en ervaar…waar ik dan bij uitkom…ik ben niet veranderd. Ik ben steeds meer geworden wie ik altijd al was…! Poeh, dat voelt fijn en ruim en opgelucht…vreugdevol!

En het raakt zoveel lagen…van bestaansrecht, schuld, schaamte, verlangen, waarachtigheid, liefde, vreugde zelfliefde, vergeving, insluiten…

En ik adem en ik zucht…waardoor m’n hart steeds meer verzacht en m’n bekken steeds dieper en ruimer voelt. Ik voel warmte en stroming. En lach… Ik ervaar een grote verwelkoming en ontvangst door het leven zelf.

Een zin die gisteren tot mij kwam: “Als je je gedragen wilt weten, heb je je te laten vallen.”

Overgave…ik laat me vallen in mijzelf, in het Leven, in de Liefde!

P.S. Ben jij ook bereid om te veranderen? Terug naar je ware zelf, onveranderd? Je bent welkom voor bijvoorbeeld een Opstelling, Wombhealingceremonie of Behandeling.