Bewust Zijn,  Borsten,  Rituelen,  Vrouw Zijn

“De Borsten zijn de Juwelen van het Hart” (Taoïstisch gezegde)

Gisteren heb ik een heerlijk borstpakking ontvangen van Uma Ina de Bruyn (van Sterrenvuur) én heeft zij mij meteen geleerd om er zelf mee te werken. Wat een verrukkelijke behandeling! Zowel als een op zich zelf staande behandeling, als in combinatie met een VLOW® Borstweefselbehandeling.

Ik vond het zelf een godinnelijke ervaring…het gaf me zó’n diepe ontspanning! Ik was echt heel ver weg. Diep…diep ontspannen…diep in mijn lichaam (en uit mijn hoofd)…gedragen in de diepte van Moeder Aarde… Het diepe yin in…

Voeding voor mijn lijf, voeding voor mijn vrouw-zijn, voeding voor mijn ziel, voeding voor mijn ware natuur.

En mijn borsten voelden zó zacht, gevuld en ‘zoemend’ daarna…

Grappig, het woord ‘zoemend’ heb ik nog niet eerder in de context van mijn borsten gebruikt…maar het was net of ze daarna de hele tijd resoneerden, ik de energie door ze heen kon voelen stromen. Met een heel open, verbonden en liefde-vol hart.

We startten met een paar prachtige oefeningen, o.a. vanuit het Taoïsme, om verbinding te maken met het hoofd, het hart en de borsten, de buik en het bekkengebied. Om vervolgens zelf onze borsten aan te raken, zachtjes te masseren, verbinding met ‘Onze Juwelen’ te maken en ze uit te nodigen om helemaal te stromen en vol aanwezig te zijn.

Als je borsten vol zijn en energie uitstralen, hun ruimte innemen, is dat een prachtige ‘bescherming’. Dan helpt dat om te voorkomen dat zij zware energie in zich opnemen, dus supergoed voor je borstgezondheid!

Er zijn 7 verschillende pakkingen (maskers) die allemaal hun eigen specifieke werking hebben. Alle pakkingen zijn samengesteld uit zout, klei en planten/kruiden. Ze zijn met heel veel liefde, toewijding, gevoeligheid en deskundigheid ontwikkeld door Uma Ina de Bruyn en Alexandra Steverink.

Alexandra over deze pakkingen: “Al vele jaren maak ik producten van zout. Het zout waar ik graag mee werk komt uit een natuurgebied in La Palma. Het droogt daar rustig in de zon en de wind, waardoor een natuurlijke kristalstructuur kan ontstaan. Het blije zout, vol licht en helderheid, kan energie in zich opnemen en ook door zich heen sluizen. De natuurlijke kwaliteiten versterk ik, zonder er iets uit te halen, of iets toe te voegen. Dankzij respectvolle communicatie met het zout, de klei en de planten/kruiden, zijn mooie diepgaand werkende borstpakkingen ontstaan. Met name het zout is in staat om reinigingsprocessen op gang te brengen in vele lagen. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en energetisch. De algen werken reinigend en voedend. De klei spreekt de vrouwelijke oerkracht aan in ons, geeft rust, kalmte en voedt het fysieke. Aangevuld met de helende werking van kruiden.“

Wat een genot om ook deze behandeling zowel te mogen ontvangen als door te kunnen geven!

✨

P.S. Ik organiseer ook een Vrouwencirkel over borsten, welkom!