Bewust Zijn

Hou eens op met dat drama!

“Als je geen drama meer wilt in je leven, moet je ophouden er zelf onderdeel van te zijn!”

Zo, ik dacht ik val maar meteen met de deur in huis.

Als jij nog midden in een drama zit, is dit misschien niet direct wat je wilt horen. Maar dit is hoe je uit  het drama kunt stappen! Echt!

Drama is namelijk wat je zelf van een situatie maakt. En geloof me, daar weet ik alles van…..

Drama

Pijn, ja, dat kun je hebben. Daar ontkom je niet aan. Maar de verhalen die je vervolgens zelf aan die pijn verbindt, je ego die met de pijn op de loop gaat, dat maakt dat pijn drama wordt.

Toen ik dit citaat voor het eerst langs zag komen, zat ik nog volop in het drama. Ergens voelde ik wel dat er waarheid in zat, maar ik was nog teveel aan het drama gehecht. Ondanks dat het me ontzettend veel kostte, bracht het me blijkbaar ook nog veel.

Wat brengt het drama jou?

Heb jij je wel eens heel eerlijk afgevraagd wat het drama jou brengt? Is het de slachtofferrol, die maakt dat je zelf in ieder geval geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen voor je leven? Of ben je juist een vechter, geef je nooit op en ontleen jij daar je identiteit en eigenwaarde aan? Stel je jezelf boven degene die jou dit allemaal aandoet en is dit dus stiekem ook wel lekker voor je ego? Wat levert het drama jou nog op?

“Hoe kun je me dit aandoen?” “Je houdt niet van me, ik ben niet belangrijk voor je, anders zou je dit nooit doen!” “Ik heb alles voor ons gedaan en nu doe jij dit….!” “Ik zou jou dit nooit aandoen!” Welke overtuigingen helpen jou om het drama in stand te houden? En ben je bereid die naast je neer te leggen?

Ik was uit één van de meest pijnlijke situaties van mijn leven gestapt. Maar het drama had ik nog niet achter me gelaten…..lang leve internet…..not! Er werd steeds weer op mijn blauwe plekken gedrukt en ik bleef maar reageren.

Waarom ik stopte met drama

Hoe ik uiteindelijk wel uit het drama ben gestapt? Een helder moment. Echt, dat was het, meer niet. IK WAS ER ECHT HELEMAAL KLAAR MEE! Het deed er niet meer toe dat ik was gekwetst….lekker belangrijk! Ik hoefde niet meer mijn gelijk te halen…..ik had ondertussen namelijk ook geleerd dat er niet zoiets bestaat als dé waarheid. Ik wilde nog maar één ding: rust!

Ik besefte met heel mijn wezen dat het waar was: het drama nooit zou stoppen als ik er niet zelf mee zou stoppen.

Wees lief voor jezelf!

JA, er kan steeds oude pijn bij je geraakt worden. En NEE, dat hoef je niet weg te drukken of te negeren. Maar blijf bij je gevoel! Blijf dicht bij jezelf! Schiet niet door in het drama! Wees lief voor jezelf! Wat heb JIJ nodig? Richt je niet op de ander of de grote boze buitenwereld of wie ook maar jouw tegenstander is. Zorg goed voor jezelf, zodat je pijn kan gaan helen.

“Als je geen drama meer wilt in je leven, moet je ophouden er zelf onderdeel van te zijn!” Dit is echt mijn mantra geworden.

Ben jij er al klaar mee…..?

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13963781/?claim=2s54tm6ef63″>Follow my blog with Bloglovin</a>