Vrouw Zijn

Voor jou, mooie vrouw!

Deze prachtige mantra van Deva Premal, Om Tare Tuttare, wil ik graag met je delen op Internationale Vrouwendag.

Tara is een hele belangrijke boeddha-verschijningsvorm in het Tibetaans Boeddhisme. Haar naam betekent Bevrijdster en zij wordt ook wel de moeder van alle Boeddha’s genoemd. Als mens heeft zij de gelofte gedaan alleen nog maar als vrouw te reïncarneren en als vrouw verlicht te raken.

Door dit te realiseren is zij een voorbeeld en bron van inspiratie voor vele vrouwen.

OM TARE TUTTARE TURE SOHA

Door het chanten van deze mantra verbind je je met haar kwaliteiten. Compassie, handelen, vrouwelijke wijsheid en moederschap.

Mediteren met Tara

Laten we, als vrouwen, vandaag de tijd nemen om even te gaan zitten, om te mediteren. Om ons te verbinden met ons hart en ons vrouw-zijn. Om ons te verbinden met Tara, met haar kwaliteiten.

Wanneer je tijdens de meditatie haar mantra chant en de liefde en compassie voelt stromen, verbind je dan vanuit je hart met andere vrouwen en laat de kwaliteiten van Tara vanuit jouw hart ook naar andere vrouwen stromen. Naar de vrouwen in je familie, naar je vriendinnen, naar de vrouwen in je buurt, naar je vrouwelijke collega’s, naar alle vrouwen in Nederland en natuurlijk naar alle vrouwen in de wereld. Geef, als je dat zo voelt, extra aandacht aan vrouwen die het moeilijk hebben. Aan vrouwen die zijn aangetast in hun vrouw-zijn, in wat voor vorm dan ook. Aan vrouwen die dagelijks vechten om voor hun gezin te zorgen, om te overleven.

Verbind je ook met Moeder Aarde. Voel hoe je door haar gedragen wordt. En voel de compassie van Tara ook richting haar stromen.

Beëindig de meditatie door je weer goed met je lichaam te verbinden, je mooie vrouwenlichaam.

 Wil je twee keer per maand mijn artikelen via mail ontvangen? Meld je dan hier aan!