Ceremoniële Cacao

Cacao…medicijnplant van het hart, zo zacht, verwarmend en openend. Prachtig en dankbaar te gebruiken in een ceremonie of bijvoorbeeld voorafgaand aan een bekkenmassage. Want cacao werkt heel uitnodigend, zacht, subtiel en sensueel. Ze nodigt uit om naar binnen te gaan…wat is de intentie waarmee je haar drinkt? Daar stem je je eerst helemaal op af, om vervolgens te voelen hoe de warme, zachte vloeibare drank je hart en buik verwarmt.

Ademen…naar je hart…openen van je hart…de subtiele energie die langzaam maar zeker al je cellen aanraakt, opent…

Afhankelijk van je intentie en van wat dienend is voor jou kan zich van alles aandienen. Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn en liefde. Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid en creativiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn. En in die zachte ruimte kun je je ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind… De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…

Cacao bevat veel anti-oxidanten, wat sowieso heel gezond voor ons lichaam is, want anti-oxidanten ruimen vrije radicalen in het lichaam op, stimuleren vetverbranding en dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. En dan zitten er in cacao ook nog eens allemaal stofjes, neurotransmitters, waar wij heel erg blij van worden, zoals anandamide en serotonine!

Tenslotte is cacao is ook een medicijn dat de sensualiteit wakker kust…, wat ‘niets anders’ is dan je te openen voor je senses, je zintuigen. Voelen, ruiken, horen, proeven, zien…en weten. De intensiteit van je zintuigelijke waarneming neemt toe, door de liefde die er bij komt en je cellen opent.

Ik bied ceremoniële cacao op verschillende manieren aan:

Is je interesse gewekt? Neem dan contact met me op om de mogelijkheden af te stemmen op jouw persoonlijke verlangen. Bellen kan ook: 06-19432409.

Welkom!

Over één van mijn eigen ervaringen met cacao heb ik dit blog geschreven: “Over magie, cacao en herinneringen in iedere cel van je lichaam…”

Kyra Macco – “Afgelopen vrijdag heb ik mezelf getrakteerd op een Yin Yoga & Cacao ceremonie/ sessie van Marleen Magdalena Bosch. Het was een heel welkom cadeautje om tot rust te komen! Na een korte uitleg nuttigden we de Cacao om de werking daarvan rustig door het lichaam te voelen stromen, in combinatie met de intentie die ieder voor zich hiervoor inzette. Slowly bewogen we door naar de yin yoga die heel kundig en liefdevol werd begeleid door Marleen. Marleen is een zachte en krachtige facilitator waar ik iedereen naar toe zou willen sturen! Aan het eind van de ochtend voelde ik me compleet zen en chill, wat een heerlijk begin van het weekend was. Een aanrader!”