Cacao-ceremonies

Cacao…medicijnplant van het hart, zo zacht, verwarmend en openend. Prachtig en dankbaar te gebruiken in een ceremonie of bijvoorbeeld voorafgaand aan een bekkenmassage. Want cacao werkt heel uitnodigend, zacht, subtiel en sensueel…

Over de werking van Cacao…

Ze nodigt uit om naar binnen te gaan…wat is de intentie waarmee je haar drinkt? Daar stem je je eerst helemaal op af, om vervolgens te voelen hoe de warme, zachte vloeibare drank je hart en buik verwarmt en al je cellen wakker kust.

Ademen…naar je hart…openen van je hart…de subtiele energie die langzaam maar zeker al je cellen aanraakt, opent…

Afhankelijk van je intentie en van wat dienend is voor jou kan zich van alles aandienen. Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn (is niet psychedelisch) en liefde. Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid en creativiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn. En in die zachte ruimte kun je je ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind…

De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…

Cacao bevat veel anti-oxidanten, wat sowieso heel gezond voor ons lichaam is, want anti-oxidanten ruimen vrije radicalen in het lichaam op, stimuleren vetverbranding en dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. En dan zitten er in cacao ook nog eens allemaal stofjes, neurotransmitters, waar wij heel erg blij van worden, zoals anandamide en serotonine!

Tenslotte is cacao is ook een medicijn dat de sensualiteit wakker maakt…, wat ‘niets anders’ is dan je te openen voor je senses, je zintuigen. Voelen, ruiken, horen, proeven, zien…en weten. De intensiteit van je zintuigelijke waarneming neemt toe, door de liefde die er bij komt en je cellen opent. Die sensuele stroom kan zich heel zacht en subtiel uiten, maar ook meer uitbundig en speels.

Aanbod met Cacao…

Ik bied ceremoniële cacao op verschillende manieren aan:

Is je interesse gewekt? Neem dan contact met me op via onderstaande button. Bellen kan ook: 06-19432409.

Over mijn eigen ervaringen met cacao heb ik verschillende blogs geschreven:

Cacao-ceremonie in Sisterhood

Op maandag 6 juni 2022 (2e Pinksterdag) van 10:00 – ca. 14:30u in Gendt (bij Nijmegen)

Welkom mooie vrouw

Welkom om deel te nemen in de cirkel

Op jouw plek

In de cirkel van sisters…

Met alle ruimte voor jouw zijn…

Precies zoals je bent!

Wij, Evelyn en Marleen, nemen je graag mee in deze ceremonie met onze geliefde Moeder Cacao. In een bedding van liefde, zachtheid, genot, plezier, sisterhood, ontvankelijkheid, aanwezigheid en gedragenheid. Wij creëren samen met Moeder Cacao een veilige heilige ruimte, waarin alles er mag zijn, gevoeld en gezien mag worden.

De uitnodiging is om ook expressie te geven…dat is in ieder geval de intentie die wij in de Cacao-ceremonie zullen brengen. Want het is tijd om ons uit te spreken, onze stemmen te laten horen en te verbinden. Laten we delen, laten we geluid, woorden en beweging geven aan alles wat in ons leeft. Laten we onszelf en elkaar horen, zien en dragen…gehoord, gezien en gedragen weten. In sacred sisterhood!

Zeg JA tegen de liefde van Moeder Cacao! Zeg JA tegen jezelf! Zeg JA tegen je sisters!

Over de Cacaoceremonie van 25 maart 2022 schreef ik dit blog…Cacao & Sisterhood

Afhankelijk van je intentie en van wat dienend is voor jou, kan zich in de ceremonie van alles aandienen. Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn (niet psychedelisch) en liefde. Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid, wijsheid en creativiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn. En in die zachte koesterende ruimte kun je je ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind…

De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…

Welkom!

Anoniem: “Marleen belichaamt voor mij veel van “het vrouwelijke” en verstaat de kunst van het vertragen en voelen, vanuit lichtheid en tegelijkertijd ook met humor, waardoor er een mooie balans in haar sessies, ceremonies en lessen ontstaat. Zij heeft de moed zich vol in te zetten voor het uitnodigen tot vertraging, het verbinden met alles wat er in je leeft, waarbij zij hulp vanuit de natuur weet te vinden en in te zetten, zoals Moeder Cacao in een krachtige ceremonie die je uitnodigt te zakken in je lijf en je hart vanuit zachtheid (meer) te openen. Daarnaast gebruikt zij diverse andere gaven, “tools” en technieken die zij met elkaar verbindt. Ze stemt zich af op wat er is en wat zich aandient vanuit een grote fijngevoeligheid. En dit alles vanuit een prettige en veilige bedding en sfeer. Een aanrader, zeker in deze tijd waarin toch best veel doorraast. Iets om jezelf te gunnen.”

Kirsten – “Marleen zet een warme en verbindende sfeer neer waarin ik me helemaal veilig voelde om dingen te delen. Voor mij zijn haar bijeenkomsten helende sessies, een fijn kado voor mezelf.”

Renée Hartemink – “Marleen kan je ontvangen en zien. Echt gezien en gehoord worden is zó helend. De Cacao-ceremonie begeleidt ze fantastisch. Haar meditaties zijn als een warm bad van liefde. Dankje lieve Marleen Magdalena.”

Yin Yoga, Klankreis & Cacao

Op vrijdag 15 juli 2022 van 19:00- 22:00u is er Yin Yoga, Klankreis & Cacao !

De stroom van Yin Yoga (het vertragen, dieper in je lichaam afdalen, verstillen, voelen, ademen, versoepelen) nodigen we dieper uit en bekrachtigen we met Moeder Cacao! Medicijnplant van het hart….zo zacht, verwarmend en openend. Prachtig en dankbaar te gebruiken in combinatie met Yin Yoga. En Elisabeth Metselaar zorgt met haar kristallen klankschalen voor een prachtige begeleidende klankreis…

Yin yoga teaches us the wisdom to slow down. When you reach your edge, soften. Soften until you slip through the constraints and can create a new rhythm, a new route, a new release. Water is soft yet powerful. Reach your edge and soften. – Victoria Erickson-

Cacao werkt heel uitnodigend, zacht, subtiel en sensueel. Ze nodigt uit om naar binnen te gaan…wat is de intentie waarmee je haar drinkt? Daar stem je je eerst helemaal op af, om vervolgens te voelen hoe de warme, zachte vloeibare drank je hart en buik verwarmt.

Cacao brengt je in een staat van verruimd bewustzijn en liefde (het is géén psychedelisch plantmedicijn en neemt je dan ook niet over, het vraagt jouw overgave en medewerking met het medicijn). Het opent je voor schoonheid, lichtheid, genot, aanwezigheid en creativiteit…een heerlijke, open, ontvankelijke, liefdevolle staat van Zijn.

En in die zachte ruimte kun je je natuurlijk ook bewuster worden van schaduwstukken, verdriet, weerstand en mind… De uitnodiging is om dat wat zich aandient te verwelkomen, te voelen, te blijven ademen en naar je hart te brengen. De sleutel is overgave…

Tenslotte is cacao ook een medicijn dat de sensualiteit wakker kust…, wat ‘niets anders’ is dan je te openen voor je senses, je zintuigen. Voelen, ruiken, horen, proeven, zien…en weten. De intensiteit van je zintuigelijke waarneming neemt toe, door de liefde die er bij komt en je cellen opent.

Een heerlijke combinatie dus, Yin yoga, Klank & Cacao! Het thema van de geplande ceremonie maak ik later bekend… In ieder geval zal het aansluiten bij de periode van het jaar.

De ceremonie ziet er als volgt uit:

We starten om 19:00u (inloop vanaf 18:45u). Dan openen we eerst de ceremoniële ruimte en nemen we tijd om aan te komen in de cirkel en in ons lichaam. Vervolgens drinken we de Cacao, gevolgd door een deelronde. Daarna starten we met de Yin Yoga houdingen, begeleid met klank, en blijven we langer in de eindhouding/shavasana liggen, in overgave, om alles te voelen. Dit alles begeleiden we door middel van klanken, muziek, zang en stilte…. We sluiten rond 22:00u af.

  • Waar : Hartekracht Yoga, in Zutphen
  • Wanneer : vrijdag 15 juli 2022
  • Hoe laat : 19:00-22:00u
  • Kosten : 35,00 euro

Graag vooraf aanmelden via onderstaande button of 06-19432409. Welkom!

Kyra Macco – “Afgelopen vrijdag heb ik mezelf getrakteerd op een Yin Yoga & Cacao ceremonie/ sessie van Marleen Magdalena Bosch. Het was een heel welkom cadeautje om tot rust te komen! Na een korte uitleg nuttigden we de Cacao om de werking daarvan rustig door het lichaam te voelen stromen, in combinatie met de intentie die ieder voor zich hiervoor inzette. Slowly bewogen we door naar de yin yoga die heel kundig en liefdevol werd begeleid door Marleen. Marleen is een zachte en krachtige facilitator waar ik iedereen naar toe zou willen sturen! Aan het eind van de ochtend voelde ik me compleet zen en chill, wat een heerlijk begin van het weekend was. Een aanrader!”